Selecteer een pagina

Private Label Voedingssupplementen: hoe en waarom te starten?

 Er kunnen verschillende redenen zijn om een eigen supplementen merk op de markt te brengen. De voornaamste reden om te starten met private label voedingssupplementen is vaak de hogere marges die behaald kunnen worden op verkoop van een eigen label. Door zelf een merk te starten en deze direct in te kopen bij de leverancier verhoog je de marge als verkoper aanzienlijk. Ten eerste heb je als merk de volledige vrijheid om je eigen prijs te bepalen en daarnaast ontvang jij de volledige marge tussen de inkoopprijs en de consumentenprijs. 

Daarnaast kan een eigen merk door middel van private label supplementen een extra service zijn bij bijvoorbeeld sportscholen en fitnesscentra. Ook fysieke winkels en webshops hebben veel baat bij de verkoop van een eigen merk. Naast het verkopen van bestaande merken kan een eigen merk zorgen voor klantenbinding en extra omzet. Denk bijvoorbeeld aan de grote drogisterij- en supermarkt ketens die naast A- en B-merken ook een breed schala hebben aan eigen huismerken door middel van private label. 

Heb je een webshop, winkel of sportschool? Of ga je dit beginnen? Private label voedingssupplementen kunnen de omzet aanzienlijk verhogen. Wij helpen je daar als Europees leverancier van private label voedingssupplementen graag bij. Wij kunnen allerlei producten voorzien van jouw eigen label. 

Hoe start ik een private label voedingssupplementen? 

Het starten van een eigen merk supplementen kan erg veel tijd, geld en moeite kosten. Denk aan het juist samenstellen van de supplementen, de wettelijke eisen die hierbij komen kijken, de lange trajecten, de strenge productieprocessen, de hoge minimale afnames, het hygiënisch verpakken en het strenge proces van etiketteren. Wij kunnen deze hoge drempels voor je wegnemen, zodat jij je alleen nog maar bezig hoeft te houden met het laatste gedeelte: de verkoop van de supplementen.

Bij Totality Concepts laten wij jaarlijks hoge aantallen poeders, tabletten, capsules en vloeistoffen produceren die bestemd zijn voor onze Europese klanten. Deze worden verpakt in potten of zakken en voorzien van alle benodigdheden zoals deksels, seals, eventuele maatschepjes en batchnummers. Deze voedingssupplementen stellen we beschikbaar voor private label. Hierdoor kan er bij ons met lage minimale afnames gestart worden en kan een lage inkoopprijs worden behouden. Waar je bij de meeste leveranciers pas terecht kan bij zeer hoge afnames per product, is het starten van een eigen merk voedingssupplementen bij ons vaak al mogelijk vanaf 30 stuks (potten of zakken). Wij houden voorraad in Nederland die constant wordt aangevuld. Hierdoor wij snel kunnen leveren. Met onze in-house designer kunnen wij een label op maat voor je ontwerpen en deze aanbrengen op de potten of zakken. Op deze manier is het mogelijk om laagdrempelig een eigen label voedingssupplementen te starten. Wij regelen het totale concept van begin tot eind en leveren het kant en klare product bij je af. Allerlei soorten verpakte poeders, tabletten en capsules hebben wij direct op voorraad en beschikbaar voor private label. Al onze vermelde prijzen zijn all-in. Dit houdt in: inclusief pot, seal, deksel en eigen label/etiket. Starten met private label voedingssupplementen? Neem dan contact met ons op en ontvang de volledige digitale catalogus via e-mail, of bekijk alvast de mogelijkheden op onze catalogus pagina.